• Sri Amarnath ji Yatra  : North India

  • Home Sri Amarnath ji Yatra : North India
Departure :  3:00:00 Pm    Return  :  8:00:00 Pm

Rate Chart


Duration  11 Day 10 Night Dep.  03.00 Pm Arr.  11th day 08.00 Pm
Tour by A.C. Volvo Coach ,Veg. food and hotel acc. for 7 nights 3 nights A/c room at Katra 3 Nights Non A/c room at Srinagar & 1 night A/c Room at Amritsar
Palace covered :-  Amarnath ji Srinager Baltal sonmarg Katra Amritsar kurushetra

Amarnath is the holy Hindu pilgrim sited in the remote area of Jammu and Kashmir State of India. It is about 120 KMS away from Srinagar and its route passes through Pahalgam. The Hindu devotees have extreme belief in the temple and even though the route of Amarnath is full of many challenges every year many people wish to visit the temple. At the temple Lord Shiva is worshipped by the devotees. It is very unusual that at this temple there is no idol of Lord Shiva is present. Here, it is very rare Shiva Linga is worshipped, which form by ice column inside the cave. The ice column is risingfrom top to bottom of cave it looks like the Shiva Lingas worshipped anywhere. It is believed that Lord Shiva is doing his meditation in Himalayas. The Amarnath Cave is between mountains of Himalayan range where one can find freezing temperature all round the year. However, during summer there is little relief and this is time when government of India allows the devotees of Lord Shiva to visit the temple. For making the visit of devotees easier and comfortable Government of India and volunteers do a lot of arrangements. For visiting the holy Amarnath Temple devotees have to take approval from Government of India without approval no is allowed for the trip.
Day Dep.Time Schedule Arr. Time Night halt
1 03.00 Pm Delhi to Katra 630 Km. 14 hours night journey 05.00 Am Journey
 
2
  07.00 Am After fresh up and breakfast, proceed to Vaishno Devi Temple 14 km one way  by walk / pony / Helicopter Service and return back to Katra at your cost. 10.00 Pm Katra
3 07.00 Am Katra to Srinagar via patnitop Jawahar Tune 275 km 12 hour 07.00 Pm Srinagar
 
 
4
 
 
 08.00 Am
After breakfast, visit Sri Shankaracharya Temple, Shalimar Gardens, Chasmashahi Gardens, Nishat Bagh Gardens and take a Shikara boat ride at your cost on the Dal lake, covering Nehru Park and Char Chinar. Evening transfer to Hotel. 08.00 Pm Srinagar
5 07.00 Am Srinagar to baltal 120 km 6 hour 01.00 Pm  
  02.00 Pm Arr. at Baltal . Later proceed to Tented accommodation (at your cost) by walk through military checking point   Baltal
 
6
04.00 Am Dep. from Baltal to Amarnath Caves (22 Kms.) by walk / Horse (pony) / Doli /Helicopter Service at your cost. 10.00 Pm Baltal
7 09.00 Am Baltal to Srinagar 120 km. 6 hours 03.00 Pm Srinagar
 
8
  Day free for shopping / Rest or you may visit Kheerbhavani Temple , Sarada Temple, Gulmarg etc. on your own . Overnight stay.   Srinagar
9 09.00 Am Srinagar to Jammu 300 km. 10 hours 07.00 Pm Jammu
10 06.00 Am Jammu to Amritsar 275 km. 7 hours 01.00 Am  
  02.00Pm Amritsar sightseeing Golden Temple. jalianwala Bagh Wagah Border   Amritsar
11 06.00Am Amritsar to Kurukshetra  local sightseeing 325 km. 7 hours 01.00 Pm  
  04.00 Pm Kurukshetra to Delhi 175 km.4 hour 09.00 Pm Tour Concludes



Place Covered